Новини

Чеферин: "Борислав Михайлов върши отлично своята работа"

11 декември 2017 14:27
 

След срещата с представители на Националното сдружение на Общините в България, президентът на УЕФА Александър Чеферин даде съвместна пресконференция заедно с президента на БФС Борислав Михайлов,  министъра на спорта Красен Кралев и кмета на Велико Търново и председател на Сдружението на Общините Даниел Панов.

 „Срещите с Министър-председателя Бойко Борисов и кметовете бяха полезни. Беше важно за мен да видя, че правителството и кметовете са готови да подкрепят футбола. Очевидно тяхното взаимодействие с БФС е на много високо ниво. За всички е ясно, че България е футболна страна.  Инфраструктурата се развива добре. Разбира се, винаги може и по-добре. Подчертах, че тази Национална футболна база е една от най-красивите и добре направени в цяла Европа“, заяви президентът на УЕФА по време на срещата с представители на медиите.

„Борислав Михайлов е почти ветеран в Изпълнителния комитет на УЕФА. На практика познава всички в Европейската футболна централа. Ние сме приятели с Боби. Но това не е достатъчно. Много е важно, когато си член на Изпълкома на УЕФА да вършиш своята работа добре и да защитаваш интересите не само на българския, но и на целия европейски футбол. Според мен Боби се справя изключително добре, както в България, така и в УЕФА. Даже понякога, когато става въпрос за интересите на българския футбол, той е доста агресивен към нас. Но това е разбираемо, тъй като по този начин защитава успешно своята страна", добави Чеферин.

От своя страна президентът Михайлов изрази задоволството си от свършеното през последната година, като гарантира, че и занапред БФС ще инвестира сериозни суми в развитието на футбола у нас. “Изпращаме една успешна година, аз лично съм доволен. Първенството е интересно, националният отбор постигна два добри резултата, които в предишните години не сме постигали. Една от юношеските формации се класира за Елитния кръг в квалификациите за ЕВРО 2018, а по-рано през годината друга формация игра на Европейско първенство. Продължаваме да инвестираме. Българският футболен съюз е по-стабилен финансово от всякога”, заяви Борислав Михайлов.

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев изрази пълна подкрепа към Борислав Михайлов и неговия екип и заяви, че е изключително доволен от съвместното си сътрудничество с Българския футболен съюз. Кралев гарантира също така, че програмата за развитие на инфраструктура у нас не е за година или две напред, а дългосрочна.

"Изключително сме доволни от сътрудничеството си с БФС. Приятно е да чувам как присъствието на българин в УЕФА се оценява толкова високо, за което поздравявам г-н Михайлов. През последните 3 години работим много успешно.

Програмата ни за инвестиции в спортната инфраструктура не е за година или две, тя е дългосрочна. Направили сме около 9 стадиона, помагали сме за изграждането на тренировъчни терени. Продължаваме да помагаме на отбори от Първа, Втора и Трета лига. Всяка година ще надграждаме.

Искам да изразя задоволството си от Програмата за финансиране на подготовките на детско-юношеските гарнитури на 14 отбора. Изключително сме доволни от резултатите. След една 4-годишна програма, вече ще можем да проследим и резултатите от действието й. На тяхна база да се направи дългосрочна програма за развитието на детско-юношеския футбол.

Отдел "Връзки с обществеността и медии"

ОЩЕ ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Честит рожден ден на Валентин Михов

18 януари 2018 09:26

Българският футболен съюз честити рождения ден на Валентин...... още

Купа България за шампионите по футзал ще се проведе през месец април в Габрово

17 януари 2018 16:17

На заседание на Комисията по футзал към Българския футболен...... още

546 клуба с право на глас на VIII конгрес

16 януари 2018 17:44

Изпълнителният комитет гласува рекорден бюджет от 19 100 000 лв. за 2018 г., приходите нарастват с 63%... още

Честит рожден ден на вицепрезидента на БФС Атанас Фурнаджиев

15 януари 2018 13:19

Честит рожден ден на вицепрезидента и член на Изпълнителния...... още

1 2 3 4 5 »