Logo
Language:

Георги Иванов: Искаме да работим в синхрон с клубовете, защото те са наши партньори

11 Юни 2024 16:56
 

Георги Иванов: Искаме да работим в синхрон с клубовете, защото те са наши партньори

Президентът на Българския футболен съюз Георги Иванов говори на пресконференция след редовното заседание на Изпълнителния комитет, на което бяха утвърди нормативните документи, касаещи спортно-състезателен сезон 2024/2025.  

„За мен всички неща, които обсъдихме са важни. Коментирахме нормативни документи, формата на първенство. Това, което взехме като решение е за повишаване на качеството на ВАР системата, която да снима с повече камери, за да има по-голяма обективност. Коментирахме редица теми, свързани с работа сдържавата. Но аз не мога да кажа кое беше най-важното, защото за мен всички точки бяха важни“, започна Георги Иванов.

„Във всички комисии има сериозни промени. Давид Борбалан остава председател на съдийската комисия към Българския футболен съюз. Направили нсме промени в повечето, защо за нас е важно съдийството да показва безпристрастие към всички отбори. Всички комисии са променени. БФС ще се стреми наказанията да лежат изцяло на нормативните документи и законоте на съюза“, коментира Иванов.

БФС ще продължи договора за технологията „VAR” в българското футболно първенство с 3-години до 2028 г., съгласно изискванията на ФИФА, както и с оглед възможностите за неговото подобряване. За тази цел централата ще финансира в допълнителни камери.

„БФС плаща по 1 милион лева за системата ВАР. Сега новото подобрение с допълнителните камери, които ще бъдат на всеки един стадион, излаза около 200 000 лева над тази сума. Тази инвестиция е с цел по-добро и обективно съдийство“, заяви още президентът на БФС.

Относно дискусиите около правило за играчи под 21 години в професионалния футбол, Георги Иванов заяви: „Преди един месец имахме среща с клубовете от Първа и Втора лига, които нямаха желание това да се случи. Във Втора и Трета лига играят 400 играчи, които са под 21 години. Има втори и трети отбори. Вкарваме във Втора лига отбори на ЦСКА-София и Ботев Пловдив сега във Втора лига. В професионалния футбол е трудно, защото там има голяма конкуренция и клубовете не искаха да има такова правило. Трябва да работим в школите, защото никой треньор няма да предпочете чужденец пред качествен 20-годишен играч“.

Президентът на БФС допълни още, че по време на Изпълкома е била обсъждана и темата за телевизионните права, като за целта е създадена работна група, която да се запознае детайлно със съществуващите договори.

„Имаме намерение да се събираме поне веднъж в месеца и да комуникираме с медиите. Аз в момента, в който станах президент казах, че картите ми са отворени на масата и всички ще бъдат информирани за процесите. Работим, за да подобрим футболната среда. Промените ще стават, за да започнат хората да свикват с тях. Искаме да работим в синхрон с клубовете, защото те са наши партньори“, допълни Георги Иванов.

В края на пресконференцията президентът на БФС за пореден път изрази своята подкрепа към работата на Илиан Илиев и треньорския щаб на националния отбор.

„Илиан Илиев и екипът му работят добре. Самите резултати показват работата на треньора. Който обещава спортни резултати или лъже, или не разбира от футбол. Ние се надяваме да спечелим Лигата на нации, а дали ще стане, надяваме се и ще видим. Ще направим всичко възможно да станем първи в групата си, но това не мога да го гарантирам предварително. Вървим в правилна посока“, коментира Иванов.

„Много работа има, но и много неща свършихме за тези 2 месеца. Първото бе първенствата да завършват по най-добрия начин. Искаме да има добра основа и от сега да започнем да надграждаме. Моля ви всички да ни дадете време, за да изпълним плановете си“, завърши президентът на БФС.

Още последни новини

Съдийски назначения баражи U-15

20 Юни 2024 10:15
26 юни 2024 г., сряда, 18:00 ч.   ФК„Приказките" Дч    -    ФК„Миньор“Пк  ГС: Димо Димов     АС1: Станимир Трифонов   АС2: Денислав Димитров СК при БФС си запазва правото на ПРОМЕНИ в назначенията.

Решение ДК 19.06.2024

19 Юни 2024 16:15
БЪЛГАРСКИ ФУТБОЛЕН СЪЮЗ Дисциплинарна комисия Решения  -  19.06.2024 г. Поради изтичане на наказанието съгласно чл.7, ал.2 от ПДТФ, ДК възстановява състезателните права на Радослав Апостолов. Секретар ДК: /Н. Вълкова/

БФС ще помага в структурирането на Футболна академия „Добруджа 1919”

19 Юни 2024 15:04
Техническият директор на Българския футболен съюз Кирил Котев и директорът развитие на детско-юношеския футбол към БФС - Лъчезар Димов посетиха Добрич по покана на директора на Футболна академия „Добруджа 1919” Венцислав Желев. Целта на поканата бе желанието на...

„Севлиево лейдис“ спечели футболния фестивал за девойки в Дряново

17 Юни 2024 09:16
Отборът на „Севлиево лейдис“ спечели футболния фестивал за девойки в Дряново. Тимът се наложи с 6-5 след изпълнение на дузпи.  Надпреварата за девойки до 11-годишна възраст се проведе от петък, 14.06, до неделя, 16.06, на стадион „Локомотив“ и се явяваше финален...

Георги Иванов и Александър Чеферин се срещнаха в Мюнхен

14 Юни 2024 10:53
Ден преди старта на най-очакваното събитие на Стария континент – ЕВРО 2024, президентът на Българския футболен съюз Георги Иванов се срещна с президента на УЕФА Александър Чеферин. В Мюнхен двамата имаха възможността да обсъдят, както предстоящото Европейско...

Съдийски назначения баражи U-16

14 Юни 2024 10:22
16 юни 2024 г., неделя, 17:30 ч.   ФК„Етър" В.Т.   -   ФК„Фратрия“ Вн         ГС: Борис Попов     АС1: Явор  Иванов   АС2: Кристиян Георгиев СК при БФС си запазва правото на ПРОМЕНИ в назначенията.

Съдийски назначения баражи U-17

14 Юни 2024 10:18
16 юни 2024 г., неделя, 17:30 ч.   ФК„Фратрия" Вн    -   ФК„Черномрец“ Бс ГС: Емил Георгиев     АС1: Светослав Стойчев   АС2: Мартин Иванов СК при БФС си запазва правото на ПРОМЕНИ в назначенията.

Стартира фестивалът за девойки до 11 г. в Дряново под егидата на Българския футболен съюз

13 Юни 2024 14:38
От петък, 14.06, до неделя, 16.06, на стадион „Локомотив“ в Дряново ще се проведе футболен фестивал за девойки до 11-годишна възраст - финален турнир за излъчване на най–силния отбор за момичета в тази възраст в страната.  Във фестивала участие ще вземат 8 отбора от...

Програма Първа Лига сезон 2024/25

13 Юни 2024 12:53
Жребият за сезон 2024/25 в Първа Лига бе изтеглен днес в Амфитеатралната зала на Национална футболна база „Бояна“. Шампионатът стартира през уикенда на 19/22 юли 2024 година. След изиграване на първото завъртане на мачовете от редовния сезон, ще се изиграят още 4 кръга до...

Жребият за първи кръг в Първа и Втора професионална футболна лига

13 Юни 2024 11:48
Жребият за сезон 2024/2025 г. в Първа и Втора професионална футболна лига бе изтеглен днес в Амфитеатралната зала на Национална футболна база „Бояна“. Мачовете в първия кръг на Първа Лига: Черно море – ЦСКА 1948 Септември – Берое Локомотив София – Левски Ботев...